Blogberichten

Wanneer kom ik aanmerking voor een financiering?
  • Als je een koopwoning hebt en onze expert vindt mogelijke maatregelen om de energierekening te verlagen.
  • Als je de financiële ruimte hebt om een krediet af te sluiten, of als je de investering uit eigen middelen betaalt (of een mengvorm van betalen en financieren). De mogelijkheid tot financiering is afhankelijk van inkomsten versus verplichtingen (b.v. een tophypotheek of andere hoge schulden).
  • Als je jonger dan 75 jaar bent, dit is een vereiste om een lening te mogen afsluiten. Of als je 75 of ouder bent en de financiële middelen beschikbaar hebt.
Lees meer
Kan ik ook een nieuwe HR-ketel in de financiering meenemen?

Onze doelstelling is je te ontzorgen bij het aanbrengen van energiebesparende maatregelen, zodat je comfortabeler woont en energie bespaart ( minder gas of minder elektriciteit). Een vervanging van een HR-ketel door een nieuwe HR-ketel levert maar weinig besparing op. Van een dergelijke maatregel verwachten wij dat je zelf een groot deel zal financieren. Immers: hier is sprake van een reguliere periodieke vervanging die nauwelijks energiebesparing oplevert. Maar een dergelijke maatregel mag je gerust in jouw Verduurzaamfinanciering opnemen, bijvoorbeeld vanwege de zekerheden die wij bieden. Voor onderhoud of als er iets mis is met de werking van de ketel blijft Verduurzaamfinanciering wel aanspreekpunt. En uiteraard heb je een productgarantie. Maar bij voorkeur ontzorgen wij je om grotere besparingen te bereiken.

Lees meer
Welke stappen moet ik ondernemen om Verduurzaamfinanciering af te sluiten?
1. Vul de online vragenlijst in en druk op ‘verzend’. 2. Wij analyseren jouw gegevens en bepalen aan de hand daarvan of jouw aanmelding kansrijk is. In verreweg de meeste gevallen is dat het geval, je krijgt dan een uitgebreidere vragenlijst om jouw wensen te inventariseren. 3. Als we die gegevens hebben ontvangen, neemt onze expert contact met je op voor een afspraak bij jouw thuis voor de energie-analyse van jouw woning. Dit is maatwerk, zo kan het zijn dat voor het ene huis dakisolatie een maatregel is die je terug ziet in een daling van de energierekening en bij een ander soortgelijk huis niet. Dit heeft te maken met hoe je het huis gebruikt. Onze aanpak kan daardoor zelfs verschillen per vertrek, etage of woning. We bespreken ook jouw financiële mogelijkheden. De nadruk ligt op comfortabel wonen en wat minder op energie besparen (dus kosten besparen). Wij doen in nauw overleg een aanbieding (zie de vraag ‘Krijg ik advies bij het kiezen van energiebesparende maatregelen?’) en als jij je handtekening hebt gezet, gaan we de maatregelen in overleg met jou inplannen. Lees meer
Kan ik niet net zo goed zelf een lening regelen voor het verduurzamen van mijn woning?

Het voordeel van Verduurzaamfinanciering is dat wij het complete pakket regelen. En omdat wij gesteund worden door gemeenten en overheid, kunnen wij je een lager rentepercentage bieden dan normale financieringsinstellingen. Omdat we gespecialiseerd zijn in financieel advies, kunnen we je adviseren over de verschillende mogelijkheden om financiering te combineren met inleg van eigen geld. Dus, als je de mogelijkheid hebt om bij aanvang een eigen bijdrage te doen, dan verlaagt dat direct de maandelijkse aflossing en de rentelast. Immers: geld lenen kost geld. Indien subsidies voor de aangeboden maatregelen beschikbaar zijn regelen wij de aanvraag daarvan. Dit geldt ook voor het terugvragen van BTW bij de zonnepanelen. Uiteraard moeten de aanvragen voldoen aan de wettelijk eisen. De ontvangen subsidies en BTW stort je als eigen bijdrage/eerste aflossing waardoor jouw notabedrag lager uitkomt.

Lees meer
Hoe zit het met de krediettoets?

Als je gebruik wilt maken van onze financiering vragen wij je informatie aan te leveren voor een krediettoets. Die wordt door onze bankrelatie uitgevoerd volgens de wettelijke eisen van Wet Financieel Toezicht. Kort gezegd: de bank toetst of de verhouding tussen inkomen en financiële verplichtingen gezond is. Na ontvangst van het ondertekende contract ontvang je van ons een overzicht van de informatie die onze bankrelatie daarvoor nodig heeft. De krediettoets is vergelijkbaar met de toetsing die nodig is voor een hypotheek. Immers in veel gevallen komt de financiering voor bovenop een lopende hypotheek. Denk hierbij aan informatie over inkomsten, lopende hypotheek en leningen, e.d. Deze informatie behandelen wij uiterst vertrouwelijk volgens de regels van AVG, in een veilige omgeving. De gegevens die je uploadt naar ‘mijnverduurzaamfinanciering’ komen in een beveiligde omgeving terecht.

Lees meer
Wat kan ik aanpassen tijdens de looptijd van mijn Verduurzaamfinanciering?
Gedurende de looptijd: – Mag je zelf je energieleverancier kiezen. Breng ons bij wijziging wel tijdig volledig op de hoogte van diens naam, bankrekeningnummer, jouw klantnummer e.d. zodat wij het betalingsverkeer via onze bank tijdig kunnen aanpassen. Het geld dat je hiermee bespaart op jouw energierekening (“restenergie”) wordt verrekend en kan je b.v. gebruiken om de financiering sneller af te lossen. Ga je meer betalen dan zal het maandbedrag overeenkomstig verhoogd moeten worden. – Mag je vrij bepalen of en hoeveel je tussentijds als extra aflossing stort. Maandelijks los je natuurlijk al een deel af via de Verduurzaamfinanciering. Wil je versneld van de lening af (bijvoorbeeld met een erfenis) dan kan je ieder jaar boetevrij een onbeperkt bedrag aflossen. Hierdoor verlaag je het maandelijkse notabedrag, de looptijd verandert niet. – Kan je besluiten tot volledige aflossing ineens van het openstaande gefinancierde bedrag. Dat kan met behoud van de afgesproken garanties en het onderhoud, tegen een beperkte jaarlijkse vergoeding. Eenmaal afgelost kan er voor dezelfde maatregelen niet opnieuw geleend worden. – Mag je ons altijd vragen naar uitvoering van extra maatregelen. Denk aan de vervanging van een verwarmingssysteem dat bij aanvang van jouw Verduurzaamfinanciering nog niet aan het einde van de technische levensduur was. Als je deze maatregel (ook) wilt financieren moeten we dan wel een (hernieuwde) krediettoets uitvoeren. Lees meer