Blogberichten

Dus mijn maandlasten blijven gelijk?

Hoe jouw maandbedrag eruit gaat zien, is afhankelijk van een aantal factoren. Verduurzaamfinanciering is maatwerk. Dus als jij het belangrijk vindt dat jouw maandlasten gelijk blijven, houden we daar in ons advies rekening mee. Het maandbedrag wordt bepaald door de energiebesparende maatregelen die jij kiest, de gewenste looptijd (een looptijd van 20 jaar geeft een lager maandbedrag dan een looptijd van 15 of 10 jaar) en eventueel inleg van spaargeld. Hoe dan ook, jouw nieuwe energiefactuur is lager vanwege de genomen energiebesparende maatregelen. Het is onze ervaring dat de financiële ruimte die daardoor ontstaat voldoende is om het wooncomfort en de waarde van het huis aanzienlijk te verhogen.

Lees meer
Hoe zijn de betalingen geregeld?

Na oplevering gaat jouw Verduurzaamfinanciering van start. Direct bij aanvang zijn de maatregelen jouw eigendom. Nu pas ga je betalen voor onze diensten. Je loopt dus geen risico’s met aanbetalingen. Je betaalt maandelijks het notabedrag aan onze bankrelatie. Die betaalt daaruit jouw verlaagde energierekening aan je energieleverancier. Het resterende deel wordt o.a. gebruikt voor rente en aflossing van de financiering voor de energiebesparende maatregelen. Check of jouw verzekering voldoende dekking geeft op o.a. de zonnepanelen.

Lees meer
Wat kan ik aanpassen tijdens de looptijd van mijn Verduurzaamfinanciering?
Gedurende de looptijd: – Mag je zelf je energieleverancier kiezen. Breng ons bij wijziging wel tijdig volledig op de hoogte van diens naam, bankrekeningnummer, jouw klantnummer e.d. zodat wij het betalingsverkeer via onze bank tijdig kunnen aanpassen. Het geld dat je hiermee bespaart op jouw energierekening (“restenergie”) wordt verrekend en kan je b.v. gebruiken om de financiering sneller af te lossen. Ga je meer betalen dan zal het maandbedrag overeenkomstig verhoogd moeten worden. – Mag je vrij bepalen of en hoeveel je tussentijds als extra aflossing stort. Maandelijks los je natuurlijk al een deel af via de Verduurzaamfinanciering. Wil je versneld van de lening af (bijvoorbeeld met een erfenis) dan kan je ieder jaar boetevrij een onbeperkt bedrag aflossen. Hierdoor verlaag je het maandelijkse notabedrag, de looptijd verandert niet. – Kan je besluiten tot volledige aflossing ineens van het openstaande gefinancierde bedrag. Dat kan met behoud van de afgesproken garanties en het onderhoud, tegen een beperkte jaarlijkse vergoeding. Eenmaal afgelost kan er voor dezelfde maatregelen niet opnieuw geleend worden. – Mag je ons altijd vragen naar uitvoering van extra maatregelen. Denk aan de vervanging van een verwarmingssysteem dat bij aanvang van jouw Verduurzaamfinanciering nog niet aan het einde van de technische levensduur was. Als je deze maatregel (ook) wilt financieren moeten we dan wel een (hernieuwde) krediettoets uitvoeren. Lees meer
Kunnen jullie het onderhoud van de bestaande installatie overnemen?

Ja, onder bepaalde voorwaarden is dat mogelijk. Dit is onderdeel van het maatwerk dat wij leveren. Of en hoe we dat gaan doen, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit is iets dat je kunt bespreken met onze expert als hij langs komt voor de eerste analyse.

Lees meer