Blogberichten

Hoe werkt Verduurzaamfinanciering?

Met de juiste mix aan energiebesparende maatregelen daalt het energieverbruik in jouw huis.
Denk hierbij aan:
– Energiebesparende maatregelen, zoals spouwisolatie, zonnepanelen, slimme regeling van de verwarming.
– Comfortverbeterende maatregelen, zoals isolerende beglazing, vloerisolatie, vraaggestuurde ventilatie, etc.
– Wit- en bruingoed, zoals plasma-tv, wasmachine, koelers/vriezers, etc.
Om de investeringen van de bank terug te betalen blijf je ongeveer hetzelfde maandbedrag betalen dat je betaalde vóór het treffen van de maatregelen.Als gevolg van de energiebesparende maatregelen daalt jouw energienota. Wij noemen dat het maandbedrag voor “restenergie”.
Het verschil tussen het maandbedrag van jouw huidige energiefactuur en jouw energiefactuur ná maatregelen gebruik je voor rente en aflossing van de lening. Het totale notabedrag zal zodoende ongeveer gelijk blijven, maar nu heb je een woning die comfortabeler en duurzamer is.

Lees meer
Kan ik niet net zo goed zelf een lening regelen voor het verduurzamen van mijn woning?

Het voordeel van Verduurzaamfinanciering is dat wij het complete pakket regelen. En omdat wij gesteund worden door gemeenten en overheid, kunnen wij je een lager rentepercentage bieden dan normale financieringsinstellingen. Omdat we gespecialiseerd zijn in financieel advies, kunnen we je adviseren over de verschillende mogelijkheden om financiering te combineren met inleg van eigen geld. Dus, als je de mogelijkheid hebt om bij aanvang een eigen bijdrage te doen, dan verlaagt dat direct de maandelijkse aflossing en de rentelast. Immers: geld lenen kost geld. Indien subsidies voor de aangeboden maatregelen beschikbaar zijn regelen wij de aanvraag daarvan. Dit geldt ook voor het terugvragen van BTW bij de zonnepanelen. Uiteraard moeten de aanvragen voldoen aan de wettelijk eisen. De ontvangen subsidies en BTW stort je als eigen bijdrage/eerste aflossing waardoor jouw notabedrag lager uitkomt.

Lees meer
Geven jullie gratis advies?

Onze inspanningen zijn waardevol en kosten geld. Denk aan het uitvoeren van de energieanalyse, de kosten van het aanbiedingsgesprek, de krediettoets, het organiseren van de BTW-terugvraag voor de zonnepanelen. Dit noemen wij de precontractuele kosten of verwervingskosten. De energiescan, bijbehorende rapportage en aanbieding kosten €425 incl. BTW als je besluit daarna niet verder te gaan.

Lees meer
Houden jullie toezicht op de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen?

Jouw woning wordt verduurzaamd door geselecteerde aannemers en installateurs. Zij snappen hoe de prestatiegarantie werkt en wat daarbij komt kijken. Nadat zij het werk gereed hebben komt de expert lang om te beoordelen of het werk correct is uitgevoerd. Verduurzaamfinanciering garandeert jou immers de prestaties (van een deel) van de maatregelen.

Lees meer
Is Verduurzaamfinanciering wel een vertrouwde partij?

In Overijssel verkregen wij financiering voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen nadat we uitvoerig gescreend en ‘oké’ bevonden zijn door EFO, EnergieFonds Overijssel. Zij screenden onze berekeningsmethoden, financiële organisatie en garanties voor consumenten. Verduurzaamfinanciering heeft een TripleA-rating ontvangen van Graydon, een firma die bedrijfsrisico’s beoordeelt. Wij zijn een intermediair tussen onze abonnees, de aannemer/installateur en de bank. Zoals hiervoor beschreven zetten wij ons in voor een duurzaam en comfortabel huis zonder extra maandlasten, garanderen we dat de afgesproken besparing gehaald wordt (prestatiegarantie) door het verbruik regelmatig te monitoren en geven tevens productgarantie. Klachten lossen wij op. Voor dit alles betaal je als klant een klein bedrag per maand, als onderdeel van het totale notabedrag dat je per maand betaalt aan de Verduurzaamfinanciering (via onze bankrelatie). Wij houden kantoor aan de Maagdenburgstraat 60 in Deventer. Je bent er altijd welkom, het is wel verstandig om vooraf af te spreken.

Lees meer
Hoeveel mensen hebben jullie al geholpen met het verduurzamen van hun huis?

We hebben inmiddels al meer dan honderd klanten en meer dan vier jaar ervaring.

Lees meer